pátek 22. července 2011

Lasagne from me

Nezapomeňte na giveaway. ;)
Dnes bych vám chtěla představit recept na lasgne, jak je děláme s přítelem.
Potřebujete: lasagne (tesco už je nevyrábí, ale mají je třeba v intersparu a ty jsou i lepší), mleté maso, 1 cibuli, strouhaný sýr, 3 hotové omáčky od Otmy; na bešamel s parmazánem: kousek másla, hladkou mouku, mléko a parmazán, nebo to můžete nahradit omáčkou z pytlíku (např. od Vitany), sůl, pepř, česnek.


Postup: Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, můžeme přidat česnek, když je maso skoro hotové přidáme jednu omáčku a dusíme ještě cca 10 min. Mezi tím dáme vařit vodu, do ní dáme trochu oleje a v ní cca 5 minut povaříme lasagne na první vrstvu. Nejdřív dáme vrstvu lasagní, na to vrstvu masa a na maso pak omáčku, nakonec posypeme sýrem, takhle pokračujeme dál, podle toho, jaké chceme množství. Končíme vrstvou lasagní. Bešamel je notoricky známý, ale i tak: rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, uděláme jíšku a přidáme mléko, necháme jíšku v něm rozpustit a přidáme nastrouhaný parmazán. S omáčku z prášku je to snažší. Dáme do trouby a pečeme zhruba 30 minut na zhruba 200 stupňů.
Dobrou chuť. :)

7 komentářů:

  1. Jé recepty to mám ráda. :) Lasagne dělá taky, ale jinak. Ty tvoje vypadaji chutně, mňam!

    OdpovědětVymazat
  2. vypadají výborně !!! vyzkouším....M*

    OdpovědětVymazat
  3. they look good!!I'm from Bologna and lasagne is the typical plate!well done dear:)
    nice blog!!
    Would u come and follow mine if u like it??i?d be very happy if u do so..i wait u!
    kiss from Milan!

    patchwork à POrter

    OdpovědětVymazat
  4. Děláme je podobně :) a lasagne úplně miluju!!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Místo hotových omáček používám rajčata z plechovky, můžu si je dochutit podle sebe a místo bešamelu smetanu.

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)