čtvrtek 4. srpna 2016

Travelling: Ostallgäu


V úterý to byly dva roky od naší svatby a když jsme přemýšleli, jak druhé výročí oslavit, oba jsme se shodli, že vyrazíme o víkendu někam na výlet. Loni jsme výročí (ač to nebylo záměrně) strávili v Berlíně. Letos jsme opět byli v Německu, ale na opačné straně. Navrhla jsem východní část kraje Allgäu v Bavorsku, kde se nachází známý pohádkový zámek Neuschwanstein. Pokud se ale na výlet chystáte, tak určitě nevynechejte menší a méně slavný zámek Hohenschwangau a procházku po městečku Schwangau a kolem jezera Alpensee, které se nachází v blízkosti obou zámků. 
Od nás trvá cesta přibližně dvě a půl hodiny a z Plzně počítejte zhruba se 4,5 - 5 hodinami na cestu, takže pokud volíte cestu z Čech, doporučuji nějaký nocleh po cestě nebo přímo i v okolí Schwangau. Navíc pokud fandíte procházkám nebo jízdě na kole, tak si určitě přijdete na své. Tato část Bavorska se nachází přímo v těsné blízkosti Alp a Německo je friendly vůči cyklistům. Kousek od Schwangau se nachází větší jezero, kde je možné provozovat windsurfing a myslím, že jsem tam viděla i nějaké kite surfaře. 
Na prohlídku zámku jsme nakonec nešli, protože fronta na lístky byla šílená. Vystačili jsme si tedy s výšlapem na zámek, ale můžete se i nechat vyvézt koňským povozem a prohlédli si nádvoří a blízké okolí. Bohužel během naší návštěvy byl zavřený most Marienbrücke, odkud fotí nejznámější pohledy na zámek, ale o to spíš máme důvod se vrátit a vzít to i s prohlídkou. Pokud byste na prohlídku zámku chtěli, tak to chce tam být tak už kolem 9 hodiny ráno a co jsem zjišťovala, tak lístky online koupit nejdou. Dá se koupit i nějaký multipass, jež zahrnuje i vstupdo zámku Hohenschwangau a myslím, že ještě do jednoho zámku. Po procházce jsme se zchladili, a to doslova, v jezeře Alpensee, které má křišťálově čistou vodu. Dá se půjčit na projížďku po jezeře loďka nebo i šlapadlo, ale v letních měsících je opět potřeba počítat s přibližně půlhodinovou až hodinovou čekací dobou.
Na zpáteční cestě hned v první vesnici za Schwangau se nachází přímo u silnice alpská restaurace, kterou rozhodně doporučuji. Vaří zde výborně, interiér je příjemný a co mi mile překvapilo, že zde měli i látkové ubrousky, což se v restauracích "na cestě" moc často nevidí.


2 komentáře:

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)