neděle 5. dubna 2015

Barcelona Photo Diary: Day 1st


Minulý týden jsem se vydala pracovně do Barcelony a jednalo se snad o první služební cestu, kam jsem se celkem těšila, ačkoliv mi bylo jasné, že pracovní jednání nebude úplně příjemné. Nicméně mi to vynahrazoval fakt, že díky letenkám budu mít dvě odpoledne na to, abych viděla alespoň kousek města, který bylo na mém cestovním wishlistu celkem dlouho. 
Samozřejmě se mi všichni před odletem a po návratu ptali, zda jsem neměla strach letět po tom, co se stala nehoda ve francouzských Alpách. Můžu vám s klidným svědomím říct, že jsem nebála, létám ráda a pokud se něco má stát, tak se to prostě stane a navíc mám docela dlouho čáru života. :)
Po příletu a ubytování na hotelu (Hesperia Tower na konci červené linky metra L3, mimochodem za sebe můžu doporučit) jsem vyrazila poznávat krásy Barcelony. Začala jsem na Placa de Catalunya, pokračovala přes Casa Batlló a Casa Pedrera (oba dva domy jsem chtěla za každou cenu vidět) až k chrámu Sagrada Familia. Nebyla by to v mém případě návštěva nějakého města, aniž bych alespoň jednou nepotkala památku, na které bude lešení a budou na ní probíhat stavební práce. U Sagrady je to ale pochopitelné, protože hned tak dostavená nebude. Od Sagrady jsem to vzala přes krásný Parc de la Ciutadella do přístavu a z něho pak přes La Ramblu, kde jsem se šéfem poseděla na pivu, zpět na Placa de Catalunya a odtud zpět na hotel, kam jsem dorazila někdy před desátou večer, protože druhý den mi čekalo pracovní jednání.
Žádnou památku jsem nenavštívila uvnitř, protože se stály šílené fronty a nestihla bych vše, co jsem měla naplánováno, ale i tak jsem byla ráda. 
Last week I went for a business trip to Barcelona and it was my first business trip for which I looked forward even I knew the business meeting won't be fun. However I looked forward to have two afternoon for a sightseeing in city which was on my travel wishlist long time.
After arrival and check-in in a hotel (Hesperia Tower at the end of underground red line L3, btw. I can recommend this hotel) I went to see this beautiful city. I started at Placa de Catalunya, continued to Gaudí's Casa Batlló and Cassa Pedrera till to Sagrada Família. When I visit some city it won't be the "right" visit without building work on some monument but in case of Sagrada Família I understand it because it won't be finished soon (maybe never).From Sagrada I went through beautiful Parc de la Ciutadella to the port and from there through La Rambla, where I had a beer with my boss, back to Placa de Catalunya and from there to the hotel where I was before 10 PM because next day I had a business meeting.
I didn't see any monument from inside because of long queues and I didn't see everything what I planned but in spite of that I was satisfied.

In the port

6 komentářů:

  1. Byla jsem tam asi před 10 lety-krásné město ,dík za fotky.

    OdpovědětVymazat
  2. Barcelona je jedním z mých snů, snad se tam brzy vypravím, krásné fotky)

    www.evansonthetop.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Španělsko miluji,jsem zde několikrát ročně a mám to tu nejradši. V Barceloně jsem sice zatím nebyla ale podle skvělých fotek to musela být skvělá podívaná..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kam jezdíš?
      Barcelona je krásná, určitě stojí za podívání. :)

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)