pondělí 5. ledna 2015

DIY: Basic t-shirt with lace on the back


Po dlouhé době mám pro vás článek na téma DIY. Začalo to nákupem basic trička v Reservedu, na kterém byla uvedená špatná velikost na cedulce a já jsem si tak domů odnesla tričko o číslo větší než je má velikost. Přemýšlela jsem, co s ním provedu a inspiraci jsem našla v jedné Burdě  a nápad jsem si upravila podle sebe.
Budete potřebovat: jednobarevné basic tričko, kousek krajky nebo jiné látky (např. tyl), jehlu, nit, balicí nebo střihový papír, špendlíky, nůžky a gumu.




Na balicí papír si nakreslíme požadovaný tvar (v mém případě to bylo srdce), vystřihneme ho, tričko obrátíme naruby, tvar přišpendlíme na zadní část a obkreslíme. Následně vystřihneme, dáváme pozor, abychom vystřihli jen zadní část, okraj zahneme a přišpendlíme.


Obkreslíme a vystřihneme i požadovaný tvar z krajky, musí být ale o něco větší než na tričku (cca 1 - 2 cm). Přišpendlíme k zahnutému okraji trička, přistehujeme a prošijeme buď na šicím stroji, nebo v ruce.


 Vzhledem k tomu, že tričko bylo i dost dlouhé, ustřihla jsem od spodku cca 4 cm, opět zahnula, přišpendlila a prošila. Kolem spodního lemu jsem přišpendlila pruh krajky jako šikmý proužek, přistehovala a prošila, přičemž jsem nechala 2 cm volné na provlečení gumy, které jsem pak zašila. 
Výhoda tohoto trička je, že je přes tělo trochu volnější, takže skryje i bříško a zároveň drží tam, kde má díky gumě.

6 komentářů:

  1. To je super nápad, ani to není složité, takže to asi zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Such a cool DIY. Love the outcome. Thanks for sharing. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    Happy New Year
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)