sobota 8. června 2013

DIY satin mini skirt with beads

 
Po výrobě náhrdelníku mi doma zbyl docela velký zbytek saténu a přemýšlela jsem, co s ním. Po přeměření jsem zjistila, že vyjde na kratší sukni. Dokud ale nebudu zběhlejší v šití, tak se nebudu pouštět do šití s hedvábím a se saténem.

 
A teď k samotnému postupu. Nameřila jsem si šířku a přebytek jsem odstřihla. Inofrmace pro začátečníky - obkreslete si sukni, která vám padne a nechte na okrajích ještě menší rezervu. Nad plamenem svíčky jsem opálila okraje, aby se netřepily. Našpendlila jsem si oba kusy k sobě, našpendila zip, dvakrát zahla v pase, zahnula jsem délku a opět našpendila. Pak jsem vše nastehovala a vyzkoušela, jak mi to sedne. Ovšem než jsem to našpendila, tak sukně skončila dvakrát na opačném konci místnosti, protože to šíleně klouzalo a samozřejmě se mi to rozhodilo. Z toho důvodu se nebudu pouštět v brzké době do vyrábění věcí z hedvábí nebo saténu, ačkoliv vypadají krásně.
 

 
Vše jsem vyjela na stroji. Potom jsem vzala sukni na sebe, poprosila přítele, aby mi naznačil záševky, nastehovala je a opět prošila na stroji. Stehovku jsem vyparála a křídou si naznačila, jak budou rozmístěné ohňovky. Poté jsem už jen korálky přišila podle své fantazie a druhý den jsem si sukni vzala na sebe do práce.
Pokud máte dotazy, ptejte se v komentářích, na mailu, Facebooku nebo na Ask.fm.
 
 
H&M top
DIY skirt
Young Spirit heels
Asos hadnbag
Lindex bracelet

8 komentářů:

  1. skvělý nápad a vypadá fakt dobře :) akorát věřím, že s tím muselo být opravdu hodně práce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :
      Kdyby to neutíkalo, tak by to bylo lepší. ;)

      Vymazat
  2. Povedlo se. To se musí kolegové do práce těšit :)
    Aleš

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi šikovná! Zvládáš to šití skvěle. Trénuje na plátně. To nikam neuteče, ale pozor trčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)
      Já plátno zkoušela, pak i fleece a bavlnu. No a pak jsem teda přijala výzvu se saténem. :D Teď už zůstávám zase u bavlny. :)

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)