neděle 2. prosince 2012

Tip for trip: Pre-Christmas Nürnberg

 
Kdo má rád vánoční trhy a nemá to příliš z ruky do Norimberku, doporučuji zajet se tam podívat, dát si svařák (hrneček si můžete nechat) a bratwursty, vyšlápnout si na hrad, odkud je hezký výhled na město, projít si centrum a okolí náměstí, kde jsou hlavní trhy, něco si koupit a případně někde posedět. Byla jsem tam už po několikáté a pokaždé si mi tam líbilo, i když letos jsem tam byla v den zahájení trhů a rozsvícení stromečku, takže se tam sešla půlka Norimberka a o tlačenici nouze opravdu nebyla. Mimochodem krásné trhy jsou i v Regensburgu v zahradě zámku Thurn&Taxis nebo i ve Weidenu.
If you like Christmas markets and it isn't sofar to Nürnberg, I recommend to visit there, take a hot wine and typical nürnberger sausauges, go to caste where is nice view of city, walk in centre andaround square where are main markets, buy something and eventually sit in some restaurant. I was there several times and every time I like it there even this year I was there on day of opening, so there was half inhabitants od Nürnberg. Btw. nice Christmas markets are also in Regensburg in the graden of chateau Thurn&Taxis or in Weiden.

 

4 komentáře:

  1. Jojo, v Německu je předvánoční pohodička ne jako tady. My jezdíme až za Frankfurt do Limburku. Vždycky si to užívám:)

    OdpovědětVymazat
  2. Do Německa nějak neumím jezdit. Spíš někam zaletím. Možná bych tam měla zajet, abych si udělala ten správný názor. Německy neumím a mám jakési zbytečné obavy. Nebo je to tím, že je to tak blízko.

    Krásné fotky a sluší ti ta předvánoční nálada.

    OdpovědětVymazat
  3. Super! My právě jezdíme pořád do Weidenu, ale na trhy se chystáme za 14dní do Regensburgu, loni jsme byli v Drážďanech. Moc se těším!

    OdpovědětVymazat
  4. jééj úplne nádherné fotky! :) dúfam že si si trhy užila, ja sa chystám do Viedne :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)