sobota 15. října 2016

Travelling: Düsseldorf - tips where to eat, shop and sleep


Minulý víkend jsme si udělali víkendový výlet do Düsseldorfu a pokud se ptáte, proč zrovna tam a ne například do Kölnu, tak odpověď je jednoduchá, našla jsem tam pěkné ubytování za fajn cenu a Düsseldorf se objevil na mém pomyslném cestovatelském wishlistu asi před rokem, kdy jsem viděl několik fotek a řekla jsem si, že by bylo fajn se tam někdy podívat.
Dá se tam dostat, jak vlakem, tak samozřejmě i autem. Původně jsme chtěli vlakem, protože během cesty můžeme oba odpočívat a skoro 5 hodin (z Norimberka) v autě není žádná hitparáda, ale není to nic, co by ani jeden z nás nezvládl, ale když jsem na nabídku vlaků koukala další den, tak jsem našla spoj, ale za daleko za jinou a daleko vyšší cenu, než byla cena předchozí den a cesta autem tedy vycházela levněji. Pokud si ale s dostatečným předstihem zarezervujete vlak, dá se tam z Norimberka dostat ICE pro dva lidi včetně zpáteční cesty za cca 98 Eur.
Podle mého názoru si v tomto městě každý najde to své, od moderní architektury, přes různé pamětihodnosti, Altstadt procházku podél Rýna nebo v parku, jídla až po módu a nákupy. Právě na nakupování, jídlo a ubytování bych se chtěla v dnešním článku zaměřit. Příště vám zase povím, co stojí za to vidět.
Last weekend we went for a trip to Düsseldorf and if ask why there and not for example to Köln, then the answer is simple, I found there nice hotel for a very friendly price and Düsseldorf appeared on my travel wishlist a year ago. I saw some photos of this city and I thought it would be nice to visit this city.
You can go there by train and of cours by car. At first we wanted to go by train but we decided one day later and then I didn't found the train I saw a day ago and it was much more expensive, so the car was a cheaper possibility. If you book the train very soon, you can go there and back for 98 Euro from Nuremberg.
In my opinion everyone can find somethin in this city, from the modern architcture, some sightseeings, Old City, walk among the river Rhein or in a park till food and shopping. Today I want to focus on food, shopping and hotel. In the next arcticle I tell you, what to see. 

Ubytování jsem našla přes server Secret Escapes, které ale bohužel nefungují pro Česko, ale zato pro další evropské země. Nabízí luxusnější ubytování za velmi příjemné ceny a já našla jednodenní akci na Hilton. Ubytování bylo pěkné, ale nic z čeho bych si sedla na zadek a plnou cenu bych asi nezaplatila, ale za to snídaně, to bylo něco úžasného. Bohužel jsem ji nevyfotila, protože jsem si zapomněla foťák i telefon v pokoji.
I found accomodation in Hotel Hilton via web Secret Escapes. They offers luxury accomodation for very friendly prices ad I found in one day special offer Hilton hotel. The hotel was nice but just to be honest it doesn't correspond with the full price but the breakfast was absolutely perfect. Unfortunately I didn't any photos because I forgot camera and also mobile phone in the room.


Před check-in jsem měli ještě chvilku čas, tak jsme ji využili na menší nákupy. Najdete zde, jak řetezcové obchody, tak i samozřejmě luxusní značky, které nalezente na Königsallee, která je známá spíše jako Kö a prý se přirovnává k Avenue Montaigne v Paříži. Kousek od Kö se nachází obchodní centrum  Schadow Arkaden, kde najdete opět luxusnější značky, ale kousek od něho najdete i klasické řetězce jako například Forever21, Primark, Gina Tricot,  Hunkmöller aj. Za nákupy jsem sem primárně nejela, takže jsem si koupla jen pár praktických věcí jako jsou ponožky, pyžamo a punčochy v Primarku a do Hunkmölleru jsem zašla pro spodní prádlo a akorát měli akci druhou podprsenku za půlku nebo třetí zdarma, takže jsem to samozřejmě využila. Po ubytování na hotelu jsme dojeli do centra, prošli si celou Kö, která lemují stromy a uvidite tam i kousek řeky Düssel, takže to není jen o obchodech a taková místa mám rád.
Before we checked in hotel we had time an we use it for small shopping. You find there classic shops and also the luxury ones which are situated mostly on Königsalle which is mor known as Kö and they compare it with Avenue Montaigne in Paris. Shopping centre Schadw Arkaden is near Kö and you can shop there also luxury brands. Near Schadow Arcaden there are classic shops like e.g. Forever21, Primark, Gina Tricot, Hunkmöller etc.  I didn't go there shopping, so I bought just some basic stuff like socks, pyjama and tights in Primark and then in Hunkmöller there was an action for underwear - second bra for half price or the third onefor free and of yourse I use this action. After check-in we went to the city centre and walk on Kö which is like a park, you can find there trees


Pokračovali jsme dále do Altstadtu a prošli až na náměstí ulicí, kde najdete pouze restaurace, bary a kavárny. První zastávku jsme udělali v restauraci  Restaurant Bräuerei Zum Schlüssel a dali pivo, jenž je zde celkem vyhlášené. Po prohlídce Altstadtu jsme přemýšleli, kde si dát večeři. Bez rezervace je to v sobotu večer náročnější, ale místo vždy nějaké najdete, záleží jen na jaký druh kuchyně máte chuť. Vybrala jsem tedy restauraci Schweinske, kde jsem si objednala vepřový steak s hranolkami a salátem. Žádná dieta, ale jídlo bylo výborné. Potom jsme se vydali do baru Sweetheart kousek vedle a dali si koktejl. V nedělijsme se zastavili ještě na Rheinuferpromenade, kterou lemují restaurace a kavárny a dali si výborné vafle v podniku Weisse Flote. Pokud se v Düsseldorfu ocitnete, určitě toto místo nevynechejte. 
Then we continue to Old City and went on street, where are only restaurants, cafés and bars, to the main square. First stop was restaurant and brewery Restaurant Bräurei Zum Schlüssel and had beer there which is known in Düsseldorf. After visit of Old City we thought where we have a dinner and a little bt difficult to find place without booking on Saturday evening but you always find some place and it depends which kind of world kitchen do you want.  chose restaurant Schweinske where I had pork steak with chips and salad. It isn't any diet but it was delicious. Then I decided to went to the bar Sweetheart which is near Schweinske and had there a coctails. Outr last food stop was on Rheinuferpromenade on Sunday, where are restaurants and cafés among the river and we had a delicious waffles in Weisse Flote. If you will be in Düsseldorf, you have to visit this amazing place.


3 komentáře:

  1. Milá Verunko, tak tenhle výlet jsem si s tebou maximálně užila.♥
    PS: a doufám, že nám svoje nákupy v Hunkmölleru ukážeš na sobě. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, to jsem ráda, že jsi si výlet se mnou užila a nákupy z Hunkmölleru nosím, ale vidět je můžou jen někteří. ;)

      Vymazat
  2. Hallo allerseits, ich habe Kommentare von Personen gesehen, die bereits einen Kredit von (Nelson Wealth Loan Company) erhalten haben, und dann habe ich mich entschlossen, nach ihren Empfehlungen zu fragen, die ich auf meinem persönlichen Bankkonto für insgesamt 20.000 € bestätigt habe. Ich habe vor Stunden angefragt. Dies sind wirklich großartige Neuigkeiten und raten jedem, der ein echtes Darlehen benötigt, um sich per E-Mail zu bewerben (nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com). Ich bin froh, dass ich den Kredit bekommen kann, den ich beantragt habe. Bitte teile deine Hilfe mit Freunden.

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)