úterý 15. září 2015

Travel diary: Beach life


Když jsem přemýšlela, kam bychom se letos vydali na dovolenou, projevil můj muž přání, že bych se chtěla vrátit do Řecka a já neprotestovala, spíš naopak. Kefalonii jsme navštívili v rámci jednoho výletu před několika lety a od té doby jsem se věděla, že se tam chci vrátit a strávit tam víc než jeden den. Za sebe mohu říct, že je to jeden z nejkrásnějších ostrovů v Řecku a rozhodně každému doporučuji jeho návštěvu. 
Vzali jsme to bez cestovky, takže ubytování jsme vzali přes Booking a zarezervovali si apartmán na jihu ostrova,  1,5 km od pláže Trapezaki a asi 12 km od hlavního města Argostoli. Pokud se chystáte na Kefalonii, rozhodně si půjčte auto. Jednak kvůli poznávání ostrova, neboť by byla škoda neprocestovat ho a také je to nejsnazší způsob, jak se po ostrově pohybovat (autobusová doprava tam sice funguje, ale netroufnu si říct jak). Navíc rezervace auta se vyplatí udělat dopředu, ušetříte určitě nezanedbatelnou částku a navíc autopůjčovna vám zablokuje určitou sumu (u nás to bylo 600 EUR) dokud auto nevrátíte, takže se hodí mít kreditku. Nejlevnější letenky jsem sehnala u Smart Wings, charter léta každé úterý a pátek tam a zpět z Prahy.



Dovolenou jsme pojali jako takovou tour de beaches, protože pláží, které stojí za to navštívit je tu hodně a právě o těch bude dnešní článek. 
Sisia beach jsme měli poměrně blízko k našemu ubytování a musím říct, že krásná, akorát ten přístup k ní není žádná hitparáda. Buď to chce mít auto s pohonem 4x4, nebo se tam dostat po vodě a jinak pěšky. Ale cesta za to stála, navíc jsme tam byli skoro sami.


Poměrně známá pláž Antisamos byla celkem plná lidí, ale my si našli místo, kde se na nás nikdo netlačil. Přesto se mi zde moc líbilo, akorát u útesů na šnorchlování to bylo celkem studený.


Další známá je pláž Myrtos, kde si muž vyhrál s focením při západu slunce, který je tam nádherný. Mimochodem fotka s dotykem slunce vyšla na poprvé a úplně náhodou, jen muž trošku popošel, když to měl v záběru.


Malinká pláž Vouti, kde toho bylo pod vodou hodně vidět, hlavně těch druhů ryb.


Další malá pláž Agia Effimia, kde jsme byli skoro sami a pod vodou kousek od břehu jsem viděla velkou červenou hvězdici.


Další známá pláž je Petani, kde byla místy teplota vody jako ve vaně, ale nenadchla mi tolik jako ty výše uvedené. Možná i proto, že tam bylo dost lidí.


Xi beach s červeným pískem byla úžasná, navíc se u ní nachází i skála, která je podle mě z kaolinu nebo nečeho podobného a v kombinaci s vodou to může člověk na sebe napatlat, prý to omlazuje. :)


Pláž ve známém středisku Skala nebyla oproti ostatním nic extra, ale našli jsme tam banány a díky velikosti jsem ani neslyšela vřískající děti,.
Pláží je na Kefalonii samozřejmě daleko víc a my jich navštívili hodně. Byla to pro mě taková oáza klidu, zaplavat si případně šnorchlovat, číst si, prostě užívat si nicnedělání.

4 komentáře:

  1. Uzasne fotky! Tvoji ohebnost chci! Ja se chystam v rijnu na Kretu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Marti! Ohebnost se da dotrenovat. :)
      Kretu si uzij!

      Vymazat
  2. Krasa! Uplne jako bych tam byla zpatky :)

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)