čtvrtek 9. července 2015

Traveling: EXPO 2015 Milan


Hlavním cílem naší cesty do Itálie byla výstava EXPO 2015, jejíž tématem bylo jídlo, snaha o odstranění hladomoru a vše, co s jídlem souvisí. Fotek jsme pořídili opravdu hodně a vybrala jsem jen zlomek, ale i tak je to dlouhé, tak se příjemně posaďte a dejte si něco dobrého k pití. :)
Mimo pavilonů s velmi malými státy a ostrovy a dále pavilonu Japonska, Rakouska a Kazachstánu jsme stihli vše, co jsme chtěli vidět. Lístek jsme měli zakoupený na dva dny a pokud plánujete na EXPO jet, tak doporučuji koupit alespoň dvoudenní vstup a ideálně vyhnout se víkendu, protože o víkendu je tam obrovské množství lidí. Bohužel nám kvůli letenkám vyšel jeden na sobotu, takže jsem se o davech přesvědčili na vlastní kůži.
Nejvíce se mi líbil marocký pavilon, kde to nádherně vonělo, pak Čína, Angola, Belgie, Mexiko, ale velmi zajímavé expozice měla i Brazílie, Izrael, Česko, Rusko, Německo, USA a samozřejmě i další státy. Hodně zajímavou interaktivní výstavu mělo právě Německo. Naopak největším zklamáním pro mě byla Kolumbie, na kterou jsme stáli asi hodinovou frontu a v pavilonu jsme akorát shlédli tři krátké filmy, takže poměr čekací doba vs. výstava mi zklamal. U každého pavilonu je možnost dát si nějakou specialitu nebo jídlo, které je pro danou zemi typické. U toho českého si můžete dát svíčkovou a čepují tam Plzeň.
Centrem dění je Lake Arena, kde se nachází Tree of Life, na kterém se každou hodinu dělá představení, ale nejlepší je podle mě počkat na setmění a užívat si hru světel se stromem a fontánami. Mimo klasických expozic států zde najdete i pavilon Lindt, kde je vidět ukázka výroby čokolády a zároveň pak od kuchaře můžete nějakou čokoládu ochutnat. Jako milovníci vína jsem nevynechali pavilon Vino Italy, kde bylo možné si koupit poukázku na degustaci, ochutnat italská vína dle vlastního výběru a jako suvenýr si můžete nechat skleničku, na které je vypískováno EXPO 2015 Vino Italy.
Můžete si zakoupit i cestovatelský pas EXPO a v každém pavilonu tak dostat razítko od příslušného státu. Každopádně určitě zavítejte ke stánku Coop se zmrzlinou, mají výběr a zmrzliny jsou výborné.0
Výstava EXPO 2015 trvá až do konce října mně by zajímalo, jak na vás EXPO působí? Byli jste nebo chystáte se?

Pavilon Zero
Czech Republic
Ireland
Nepal
Bahrain
Brasil
Belgium
Vietnam
Korea
show
China
Great Britain
France
Vino Italy
Mexico
Tree of Life & Lake Arena
Ecuador
USA
Turkey
Morocco
Qatar
Russia
Italy

2 komentáře:

  1. Veru, ani nevíš jak se mi tenhle článek hodí! Do Milána sice občas lítám, ale za týden se tam chystám s maminkou a právě expo bude jednou ze zastávek, tak teď zvažuji jestli si na něj taky nevyhradit dva dny, ale taky by to byl pá + so, no uvidím a úplně když vidím fotky tak se hrozně moc těším!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem rada, ze se clanek hodi. My byli take patek a sobota, akorat to chce za ten patek toho stihnou, co nejvic a da se to. ;) Jinak doporucuji druhy den vzit to, co nestihnete, odzadu. :)

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)