pondělí 6. července 2015

Traveling: Bergamo&Navigli


Minulý víkend jsme si s mužem udělali prodloužený a vyrazili na několik dní do Itálie. Wizzair měl akci na letenky, kdy byla druhá letenka zdarma a byla tedy škoda nevyrazit. Dva dny jsme měli vyhrazené na Expo 2015 a na zbylé dva jsem vymyslela program. Přilétali a odlétali jsme do/z Bergama, takže první den patřil prohlídce Bergama.
Město má historickou část na kopci, kam je v horku celkem náročné vylézt, ale výhled a celé staré město stojí opravdu za to. Prohlédli jsme si i novější část, která je také hezká a pak jsme vyrazili vlakem do Milána se ubytovat. Ubytování jsem zamluvila přes Airbnb a majitel nám ještě doporučil čtvrť Navigli, kterou protéká kanál (podobně jako v Amsterdamu) a podél jsou různé restaurace, bary a kavárny. Atmosféra je naprosto skvělá a nedivím se, že je to populární místo v létě.
Last weekend we made longer and went to Italy. Wizzair had promotion for flying tickets and we decided to make a short holiday. We planned to spend two days on Expo 2015 and rest two days to visit some place. We flew to/from Bergamo, so the first day we visited Bergamo.
The historical quarter is on the top and it's quite difficult to go there when it's hot but the old city and the view is amatzing. We visited also newer part of the city which is also nice and then went to Milan by train. I booked accomodation through Airbnb and the ownr of the flat recommended us to visit Navigli quarter where is the canal (similar to Amsterdam) and among the canal are restautants, bars and cafés. The atmosphere is great there and I'm not suprised it's very popular place in the summer.


4 komentáře:

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)