neděle 19. července 2015

Taste of Italy


Kdykoliv někam cestuji, tak do plánu poznávání dané země patří i jídlo, které miluji úplně stejně jako módu. Italskou kuchyni miluji a při jakékoliv návštěvě Itálie si nikdy nenechám ujít pizzu, pastu, zmrzlinu a pověstné dolci. Nejinak tomu bylo i při poslední návštěvě. Snídaně se nesla ve znamení sladkého pečiva, během dne následovala zmrzlina, kterou je podle mého názoru ta nejlepší na světě právě v Itálii. Nechyběla samozřejmě pizza, kterou jsme si nechali zabalit s sebou a snědli ji u vody v Navigli, kde byla naprosto úžasná atmosféra. Pastu jsem si dala v řetězci Eataly, kam jsem zašla s Míšou. Jedná se o koncept slow food, pobočky mají po celé Itálii i po světě a vůbec bych se nezlobila, kdyby otevřeli další i u nás. V přízemí se nachází trh, kde si můžete nakoupit čerstvé ovoce, zeleninu a další potraviny. V patrech se pak nacházejí restaurace, nečekáte dlouho jako v klasické restauraci a dostanete kvalitní jídlo, žádný fast food, polotovar a podobně. Linguine s krevetami a cuketou u mě zabodovali na plné čáře.
P.S. Za poslední dny jsem nepřidávala žádný outfit kvůli noze, kterou jsem si minulý týden popálila horkým olejem a pohled to nebyl zrovna pěkný. Nicméně korunu tomu nasadila včera servírka, když se mi ptala, jestli mi pokousal krokodýl. :)
Every time where I travel it's also connected with food which I love like a fashion. I live italian cuisine and every visit of Italy I have to eat pizza, pasta, ice cream and sweets. It was the same during last visit. I had something sweet for breakfast, every day I had ice cream which is the best in Italy in my opinion. The pizza also didn't missed pizza which we took ayway and ate it in Navigli at the canal where was geat atmospehere. I had the past in Eataly where I was with Michaela. It's slow food concept, the stores are in whole Italy and also all over the world and I'd appreciate if they open store in Czech Republic. In the basement there's market with fresh fruits, vegetable and also with other food. Linguine with shrimps and zucchini were great.
P.S. I didn't added any outfit lately because of the leg which I burned with hot oil last week and it didn't look nice. Yesterday I had the feel when the waitress asked me if I was bited by crocodile. :)

2 komentáře:

  1. Miluji Itálii a italské jídlo, takže ti rozumím Verunko! :))) A souhlasím, že nejlepší zmrzlina je právě v Itálii. Také tam jíme všechno možné a pak nás bolí bříška, ojojooj. :D
    Budu ráda, když mne budeš zase sledovat. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada, ze nejsem sama, kdo miluje jidlo a italskou kuchyni. :)

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)