úterý 18. prosince 2012

DIY: Hand warmers

 
Při brouzdání po internetu a hledání nápadů na dárky, jsem narazila na "ohřívače rukou" (hand warmers). Takže jsem pak zamířila pro potřebný materiál do galanterie a pustila se do toho. Je to opravdu easy peasy a když jsem ti zvládla já, tak to zvládnete také. :)
Potřebujete: fleece (nebo jinou látku, která trochu udrží teplo), stužku, rýži.
Z látky jsem vystřihla požadovaný tvar, naruby sešila, malou dírkou, kterou jsem nechala, jsem nasypala rýži, zašila a přišila stužku. Ideální je k tomu napsat vzkaz nebo návod - dát mikrovlnky na půl minuty a pak vložit do kapes).V mikrovlnce jsem to otestovala a látka ani stužka se nevznítila. :)
 
Podle mě je to rychlý a jednoduchý tip na dárek, takže pokud postrádáte ještě nějakou maličkost pro někoho pod stromeček, tak se můžete inspirovat. Jinak mi napadla ještě obměna na ohřátí větších partií těla (např. záda), stačí ušít jen větší velikost podle potřeby.
Můj výtvor můžete vidět níže.
Warmíky spolu s knížkou, kterou teď čtu a bude se mi číst ještě lépe, až budu mít došitý i warmík na záda a bude mi je pěkně hřát. :)


10 komentářů:

  1. Super nápad, Veru! ;-) To určitě mnozí ocení.
    My mívali doma klasický polštářek (asi 20x25 cm) naplněný třešňovými peckami. Ty se dají použít jak na teplo, tak na studeno. Jsou skvělé třeba na zablokovaný krk, na bolavý žaludek, na oteklý kotník, na cokoliv - nejen hřejí/chladí (a dlouho), ale i masírují. Tak jsem letos taťkovi jeden pořídila :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi ten nápad líbí, samotnou by mě nenapadlo to vyrobit :-) Vloni jsem dostala takto nahřívacího plyšáka a je to skvělá věc. Letos jsme na stejném principu chtěli pořídit věčně zmrzlé "tchýni" takové papuče, ale nakonec padlo na něco jiného - jen ty bych ušít asi fakt nezvládla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papuče bych také nedala, ale chci si ušít ve větším provedení polštářek na záda, protože v kanceláři sedím zády k oknu a když se větrá, tak cítím, že mi na ně táhne i když jsem teple oblečená.

      Vymazat
  3. Teda tak to je skvělý nápad, to si určitě vytvořím, protože to moc pořebuji :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si vytvoř. :) Já podarovala i kamarádky a měly radost. :)

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)