úterý 31. července 2012

Dress in salmon colour with romantic headband


Od neděle koukám po všech různých stránkách a sháním dovolenou. Chci jet koncem září k moří a nejspíš do bude do Turecka. Přemýšlím, zda je lepší Egejská riviéra kolem Bodrumu, okolí Izmiru nebo Turecká riviéra. Nemyslím si, že bych měla přehnané požadavky, ale nemám ráda velké masy lidí, ráda bych, aby byla možnost nějakých výletů a tří nebo čtyřhvězdičkový hotel s all inclusive. Máte nějaký tip na místo případně i hotel?
Jinak tyto šaty mi hned tak nepřestanou bavit, do horkého počasí ideální kousek. A čelenka je jedním z posledních úlovků a myslím, že romantičtější doplněk nevlastním. :)
I've been looking for some place for vacation since Sunday. I want to go to the sea at the end of September and it'll be probably Turkey. I think whether is better Aegean riviere close to Bodrum, Izmir neighbourhood or Turkish riviere. I don't think I've high requirements but I don't like a lot of people, I'd like to go for some trips and three or four stars hotel with all inclusive. Do you have any tip for place eventually even hotel? 
Anyway that dress I like so much, it's the best choice to hot weather . and hte headband is the one of last purchases and I think I don't have more romantic accesory. :)

pondělí 30. července 2012

Farewell party before wedding


V pátek jsem se zúčastnila rozlučky se svobodou, jedna z kamarádek se o víkendu vdává. Nejdříve jsme si zašly na večeři, popily vínko a pak se přesunuly do baru na koktejl. Bylo to skvělé, hodně jsme se nasmály a večer si užily. Už mám i vymyšleno, co si na svatbu vezmu a doufám, že mi počasí nepřekazí plány. :)
Tento večer byl ideální k tomu vzít si krajkové šaty z Lindexu. Doplnila jsem je oblíbenými klínky, malým psaníčkem, černým páskem a černým náramkem.
On Friday I attended farewell party with freedom, one of my friend has got wedding at the weekend. At first we went to the restaurant for a dinner, drunk a wine and after that we move to the bar for a cocktail. It was grea, we laughed a lot and enjoyed the evening. I know what I'll wear for a wedding and I hope that the weather does't destroy my plans. :)
That evening was perfect to wear lace dress from Lindex. I wore them with my favourite wedges, small clutch, black belt and black bracelet.

neděle 29. července 2012

Mexican evening


Středeční večer jsem strávila tak trochu mexicky. U kamaráda na bytě byl šest týdnů ubytován mexičan a ve středu se konala rozlučková akce s ním. Udělal nám mexické tortilly, ve kterých bylo kuře s chilli a s čokoládovou omáčkou a nachos s jakousi mexickou omáčkou, která výjimečně nepálila. :) Pravou mexickou tequilu jsme bohužel neměli, protože jsme ji vypili týden před tím, ale české víno k tomu bylo také fajn. :) A k tomu nám hrála současná mexická hudba.
Věděli jste, že mexičani tequilu nepijí se solí/skořicí a citronem/pomerančem, ale jen tak?
I spent Wednesday's evening a little bit in mexican style. One Mexican was roommate of one of my friends and on Wednesday it was good bye party with him. He cooked mexican tortillas in which were chicken with chilli and chocolate sauce and nachos with some mexican sauce which wasn't spicy. :) Unfortunately we didn't have real mexican tequila because we drunk it last week but the czech wine was also good. :) And we heard mexican music.
Did you know that Mexicans don't drink tequila with salt/cinnamon and lemon/orange but ust alone?

sobota 28. července 2012

Thursday's outfit: Floral dress


Jsem ráda, že panuje opět letní počasí a čtvrtek byl jako stvořený pro tyto květované šaty. Jsou vzdušné a do horka tedy naprosto ideální.
Má absence zde byla způsobena nedostatkem času, protože jsem měla hodně práce a také jsem absolvovala několik fajnových akcí, o kterých vám něco povím, takže opět zjistíte něco více o mně. :)
I'm glad for nice summer weather and Thursday was creatd for this floral dress. It's airy and to hot weather absolutely perfect.
My absence here was caused by deficiency of time because I had a lot of work and I also took part some swellish actions abou which I'll tell you later and you can know more about me. :)

úterý 24. července 2012

Violet and pink floral dress


Dnes jsem si konečně mohla užít květinové šaty, které jsem si koupila během dovolené. Sháněla jsem jíž delší dobu dlouhé maxi šaty, ale nikde mě žádné nezaujaly. Původně jsem chtěla nějaké s vázáním za krk, ale když jsem uviděla tyto, tak bylo rozhodnuto. :) Líbí se vám nebo na tento styl nejste?
Today Í could finally enjoy floral dress which I bought during my vacation. I was looking for long maxi dress for long time but I wans't interesting in anything. Originally I wanted some with tying behind the neck but when I saw this one I was decided. :) Do you like it or it isn't your style?

pondělí 23. července 2012

DIY: Bracelets in pastel colours



Mám pro vás jednoduchý tip na náramky v pastelových barvách. Budete potřebovat:
  • obyčejné kovové náramky, já použila kruhové a koupila jsem v Mangu, ale určitě nějaké seženete v galanterii, na Ebayi apod.
  • saténové stužky - k dostání v každé galanterii
  • jehlu a nit na zapošití, případně korálky, perličky, kamínky apod.

  • Dejte k sobě dva (tři, kolik chcete) náramků, svažte je stužkou a postupně obmotávejte s uzlíkem kolem náramků (viz. obrázek). Náramek si můžete obmotat podle libosti jednobarevně nebo jako já vícebarevně. Když už máte obmotáno, tak konce sešijte, aby se vám stužka nerozmotala. Případně můžete ještě na náramek přišít korálky, perličky, kamínky a další cinkrlátka. Ja ty své zatím nechala jen tak, ale plánuji udělat si ještě nějaký a ten si chci ještě dozdobit.
    Co vy na to?  
I've got easy tip how to make bracelets in pastel colour for you. You need:
  •  basic metal bracelets, I used circular bracelets and I bought them in Mango but you'll find some in haberdashery, on Ebay etc.
  • satin braids - you buy it in haberdashery
  • awl and twisted yarn for darting, eventually beads, little pearls, gristles etc.
Put together two (one, how much do you want) bracelets, bind them with braid and roll the bracelets with braid and kinks (see picture). You can bind the bracelet with one colour or more colours of braid how do you like it. When you finished , sew the ends of braid together to not disentangle the braid. Eventually you can sew some beads / pearls/ gristles and other figs. I left my bracelet without nothing but I plan to do some one and I want that with beads.
What do you think?

neděle 22. července 2012

Sunday walk


Dnes dopoledne jsem se byla projít a cestou jsem i něco nakoupila k jídlu. Protože nebylo úplně nejtepleji, tak jsem měla na sobě černé skinny, lodičky, které jsem si přivezla z Belgie, růžové sako a světlý top. Když jsem ho objevila k Camaïeu, modlila jsem se, aby měli moji velikost, ta už bohužel nebyla, tak jsem vzala o číslo větší a myslím, že mi sedí celkem dobře. :) Na tomto outfitu mi baví, jak ladí barva lodiček s proužkem u krku na topu, i když na fotkách to tak nevypadá. Čelenka se mi líbila hned, jak jsem ji uviděla a v hlavě už mám několik nápadů na další účesy.
I went for a walk today and also I bought something for eating. The weather wasn't so warm, therefore I wore black skinny, pumps which are from Belgium, pink bazer and nude top. When I found it in Camaïeu I looked for my size, unfortunately it was sold out but I took bigger and I think it looks still good. :) I liek at this outfit how the colour of pumps is the same like stripe at the neck on top, unfortunately it doesn't look like on photos. I like the headband when I saw it and I've got some ideas in my head for some hair styles.

sobota 21. července 2012

Favourite summer shoes



Dnešní článek bude o mých oblíbených botách, které nosím letošní léto nejraději.
Ráda nosím boty na podpatku nebo na klínku, protáhnou krásně nohy a vzhledem k mé výšce, sukně i šaty s nimi vypadají lépe. Červené a béžovo-růžové na klínku, jsem si kupovala letos. Bohužel u klínkových se mi po pár nošeních začala ničit podrážka, takže jsem ji musela nechat vyměnit. Černé mám už třetí léto a nosila jsem je hlavně loni.
Today's post it's about my favourite shoes which are my favourite for this summer.
I like heels ot wedges because my legs are longer and regarding my height skirts and dresses look better with them. The red one and the nude one I bought this year. Unfortunately the nude one started to have damaged shoe sole after quete short time, therefore I had to take away for reparation. The black one I've had third summer and I wore them mainly last summer.

čtvrtek 19. července 2012

Outfit of Tuesday: Dots and bows


Úterní outfit se opět nesl ve znamení bílých kalhot, které jsou spolu s mentolovými ze Zary nejoblíbenějšími dlouhými kalhotami pro toto léto. Doplněno tentokrát puntíkatým topem s mašlí, balerínkami Mel a hnědou kabelkou. 
 Zítra už tu máme pátek a já se už od úterý těším na víkend. Co máte v plánu?
Tuesday's outfit was again in sign of white pants which are with mint one from Zara the most favourite long pants for this summer. I wore also dotted top with bow, Mel ballerinas and brown handbag.
Tommorrow it's Friday and I look froward for weekend from Tuesday. What do you plan?

středa 18. července 2012

Lace and white pants


Minulý pátek jsem byla v kině na Době ledové 4. Po týdnu, který byl náročný hlavně po pracovní stránce, jsem měla náladu na nějako oddychovku, což Doba ledová splnila. Film se mi líbil a za sebe ho mohu doporučit. Byl jste už někdo na Době ledové?
Jelikož počasí nebylo moc letní, tak jsem zvolila krajkové tričko, bílé kalhoty a Mel balerínky. Na topu se mi líbí, že půjde nosit jak v létě, tak i na jaře nebo na podzim.
Last Friday I was in the cinema and saw Ice age 4. After a week which was very difficult in my job, I need breathing-movie and Ice age accomplished it. I like the movie and I can recommend it. Have anybody seen Ice age?
Because of the weather which didn't look like summer I wore lace top, white pants and Mel ballerinas. I like this top because it'll be good in summer and also in spring or autumn.  

úterý 17. července 2012

Welcome to my closet: summer sales

Camaïeu pants and top, book

Myslela jsem si, že letní slevy mě nechají v klidu, protože v mnoha obchodech mi nezaujalo nic, co bych stálo za to, abych si koupila. Během dovolené jsem si něco málo pořídila, něco dostala a včera, když jsem navštívila Camaïeu a dnes Lindex, tak jsem rozhodně s prázdnou neodešla. Každopádně od teď už si šetřím na dovolenou, na několik věcí ze svého wishlistu a samozřejmě na vybavení nového bydlení. :) A abych nekupovala jen oblečení, tak jsem si koupila i něco pro duševni potěchu - knížku S šarmem Pařížanky.
Koupili jste si vy něco ve slevách?
I thought that I wasn't intersted in summer sales because I didn't find anything which intersted me so much to buy it. During my vacation I bought something, got something and yesterday when I visited Camaïeu and Lindex, I couldn't leave without nothing. Anyway I save for my next vacation, some pieces from my wishlist and also for equipment to our new home. :) By the way I didn't bought only clothes but also a book - With charm of Parissiene.
Did ou buy something in sales?

pondělí 16. července 2012

Green dress in the wind


V sobotu jsem měla náladu na tyto zelené šaty. Počasí bylo tak akorát, aby se daly vzít bez punčoch, bohužel jsem zapomněla na fakt, že venku dost fouká. A jak to dopadlo? Dvakrát jsem sukni od šatů prostě nestihla udržet na svém míste, naštěstí jediní, kdo viděli něco, co být vidět nemá, byla snad jen můj přítel a má sestra. Připadala jsem si jako Carrie v páté řadě Sexu ve městě, kdy jí sukně vylétla téměř k hlavě. :) A po delší době jsem si vzala šedou vintage kabelku, kterou plánuji v brzké době trochu vylepšit.
On Saturday I had a mood for this green dress. The weather was quite good and I can wear them without tights, unfortunatele I forgot that outside it was windy. And what happend? Skirt from dress flew up twice and I didn't catch it. Fortunately the ones whose saw something waht couldn't be saw were my boyfriend and my sister. I felt like Carrie in fifth serie of Sex and The City when their skirt flew up to nearly her head. :) And after some time I wore grey vintage handbag which I plan to improve soon.

neděle 15. července 2012

Outfit of Thursday: White pants and pastel top


Vzhledem k tomu, že se ochladilo, tak ve čtvrtek byla ideální příležitost vzít si bílé kalhoty, které jsem si koupila v Parndorfu. Je to jediná věc, kterou jsem si během výletu v Rakousku koupila.
V souvislosti s tím bych vám dala ještě jeden tip na výlet. Pokud se budete v létě nacházet v okolí Vídně, určitě se zajeďte podívat k Neusiedlersee. Je to jezero vzdálené cca 50 km od Vídně, maximální hloubka je 180 cm, ale okolí je opravdu krásné. Fotky bohužel nemám, protože jsem u sebe neměla foťák ani mobil, al jsem si jistá, že na Googlu určitě nějaké fotky najdete.
Regarding the fact it got colder, on Thursday it was the best ocassion to wear white pants which I bought in Parndorf. It's the only one thing which I bought during our trip in Austria.
In connection with this thing, I want to give you another tip for a trip. If you go to Vienna, go to visit Neusidlersee. It's a lake which 50 km far from Vienna, the deepest place is 180 cm deep but the neighbourhood is beautiful. Unfotunately I don't have any photos because I didn't have camera or mobile phone but I'm sure you'll find some photos on Google.

sobota 14. července 2012

Vienna


Jeden den z dovolené jsem strávila ve Vídni. Prošla jsem si centrum a také jsem se šla podívat do Zary, ale nakonec jsem koupila jen svetr pro mamku a ani z Forever 21 jsem si nic neodnesla, protože doplňků měli tolik, že jsem si prostě nedokázala vybrat. :) Nakonec jsem si jen koupila bílé kalhoty v Parndorfu. Každopádně se už těším na další návštěvu této krásné evropské metropole.
Outfit jsem zvolila tak, aby byl pohilný do vedra - overal, sandálky a samozřejmostí byl klobouk. Co vy na to?
One day of vacation I spent in Vienna. I walked in the centre and also I went to Zara but finally I bought only a jumper for my mum and also in Forever 21 I didn't bu anything because there were a lot of accesories and I coulnd't choose anyhing. :) But I bought white pants in Parndorf. I look forward to next visit of this beautiful European city.
I chose simple outfit for of weather - jumpsuit, sandals and of course a hat. What do you think?

čtvrtek 12. července 2012

Outfit of Tuesday: Pink maxi skirt


Dnes můžete vidět v akci poprvé růžovou maxi sukni, kterou jsem si objednávala z Ebay. Fotky jsou focené po té, co jsem zmokla. Je mi jasné že spoustě lidí se čelenka ve vlasech opět líbit nebude, ale bylo to nejlepší řešení na ten den, protože jsem opět měla bad hair day.
A příště se můžete těšit na další fotky a outfit z dovolené, tentokrát z Vídně. Přeji všem hezký zbytek večer a těm, co mají prázdniny přeji, ať si je pořádně užívají!
Today you can see on me pink maxi skirt from Ebay for the first time. We shooted after that I got wet.  know that a lot of people don't like my headband but it was that day the best solution because I had again bad hirday.
You can look forward to other photos and outfit from my vacation, this time from Vienna. I wish to everybody nice rest of evening and whose have holiday I wish them enjoy it a lot! 

úterý 10. července 2012

Outfit from vacation: White dress


Tyto šaty jste na mě už také mohly vidět a jsou jednou z nejlepších věcí do horka. Tentokrát nakombinované s náhrdelníkem, sandálkami a psaníčkem.
This dress you could see on my, too and it's the one of the best things into hot weather. This time combination with necklace, heeled sandals and clutch.

pondělí 9. července 2012

Tip for a trip: Györ

Dnes tu mám pro vás tip na menší výlet, když budete v okolí Bratislavy, Vídně nebo se budete chystat do Budapešti. Jedná se o menší město Györ, kterým protéká řeka Ráb. Město patřilo mezi ta místa, kde tvrdě vládnul komunismus, takže se to podepsalo i na zdejší architektuře. Každopádně rok od roku je to zde lepší. Nejlepší je podle mého názoru jet sem autem a zaparkovat kousek od starého města u parku, kde je to na půli cesty k nákupnímu centru Arkád a historckému centru.
V samotném centru najdete mnoho obchodů, ale věhlasné značky a značky typu Tommy Hilfiger apod. nečekejte, na to je zde nedaleká Vídeň a outletové městečko Parndorf. V obchodech se ale dají najít hezké kousky, které hned tak na někom neuvidíte a za více než příjemné ceny. V nákupním centru Arkád najdete obchody jako je např. Zara, H&M, ale také značky, na které jsem u nás nenatrefila, např. Virginia nebo Amnesia. Obecně je v Maďarsku levněji než u nás, takže na nákupy je to zde fajn. Na hlavním náměstí se v létě vždy konají nějaké akce, kousek od něho se nachází fontána ve tvaru sodovky (věděli jste, že zakladatel sodovky byl Maďar? :)) a také má oblíbená Vídeňská kavárna s moc příjemným prostředím, obsluhou i cenami.
Jinak v Maďarsku se domluvíte také německy, méně už pak anglicky. Já umím maďarsky jen pár slov narozdíl od mého přítele, jehož je to mateřština. :) 
Today I've got tip for trip for you, if you'll be in neighbour of Bratislava, Vienna or if you'll be on the way to Budapest. It's smaller city Györ which lies on the river Rab. This city had a big influence of communism and you can see it in architecture. But every year it's better and better. The best type of transport is car and the best place for parking is near the park, it's on half between old city and shopping centre Arkad.
In the old city you'll find a lot of shops but you don't expect well-known marks and marks like Tommy Hilfiger etc., you find those in Vienna or in outlet town Parndorf. But you can find nice pieces there and for very pleasure price. In the shopping centre Arkad you'll find classical marks like e.g. Zara, H&M but also marks which I haven't found in Czech Republic, for example Virginia or Amnesia. Generally it's cheaper in Hungary, so there is good for shopping. There are allways events on the main square, near from it there is fountain in the shape of soda water (do you know soda water was found by hungarian man? :)) and also my favourite Wiener café with very pleasure environment, waitress and prices.
Anyway in Hungary you can speak also German, less English. I know in Hungarian a few words but my boyfriend knows Hungarian - it's his mother language. :)

pátek 6. července 2012

Walk in Piestany



Zdravim vas po delsi dobe, dovolena se mi krati, ale stale si uzivam kazdou chvilku a musim rict, ze bych si ji jeste o tyden prodlouzila. :) Fotky jsou focene v Piestanoch na sklenenem moste a ve vedru mi bylo nejlepe v asymetricke sukni, basic tricku a klobouku. Preji vsem krasny vikend!
Hello, my vacations get shorter and shorter but I still enjoy every moment and I have to say I´d like to have one week of them. Photos are from Piestany from Glass Bridge and because it was hot I wore asymetric skirt, basic t-shirt and hat. Wish to everybody nice weekend!

neděle 1. července 2012

Second day of vacation: Relax, swimming and sunbathing


Zdravim vas ze slunecneho a horkeho Slovenska. Mam se skvele - odpocivam, plavu a opaluji se, i kdyz 37 stupnu je celkem dost, ale ja mam rada teplo. :) Vubec bych se nezlobila, kdyby letosni leto bylo cele horke. 
Zitra jedu do Vidne a tesim se! Doufam, ze i vy si uzivate horke letni pocasi. :)
I send you a lot of greetings from Slovakia. It's great - relax, swimming and sunbathing even 37 degree is quite a lot but I like hot weather. :) I hope whole summer will be like now.
Tommorrow I go to Vienna and I'm looking forward!  I hope you enjoy this hot weather. :)