čtvrtek 17. března 2016

Travelling: Ski holiday in Schladming


Letošní zimní dovolenou jsme strávili ve Schladmingu, které patří do největšího lyžařského střediska Ski Amadé v Rakousku. Pokud hledáte široké a dlouhé sjezdovky, kde se můžete vyřádit, tak sem rozhodně zamiřte. Lyřovat ve Schladmingu se dá na čtyřech vrcholech, které jsou propojené, takže nemusíte přejíždět autem nebo skibusem. Lyžařské bary a restaurace na sjezdovkách jsou samozřejmostí a za zmínku stojí i jedna zajímavost - z některých toalet ve středisku Planai je panoramatický výhled na sjezdovky.
Poslední den jsme lyžovali ve Flachau, které je rovněž velké, akorát červené sjezdovky byly méně prudší než ve Schladminug a místy mi připadaly spíše jako červenomodré.
Ubytování jsme sehnali klasicky přes Booking  bydleli jsme v příjemném pensionu v Ramsau am Dachstein.   Zde si na své přijdou zase příznivci běžek, v samotném Ramsau a v okolí se nachází přes 170 km běžečkých tras. Vzhledem k tomu, že jsme ubytování začali shánět celkem pozdě, tak penzion byl příjemným kompromisem mezi cenou a našimi požadavky. Pokoje jsou vybaveny v horském stylu, což mám ráda a stejně jsme celé dny trávili na sjezdovce, takže jsme ani nechtěli nic speciálního. 
Pokud byste si chtěli po celodenním broušení sjezdovek odpočinout, můžete využít bazén ve Schladmingu nebo Badeparadise v již zmíněném Ramsau, který jsme navštívili. Mimo bazénu je zde i několik saun a musím říct, že pro mě to byl úžasný relax.
Při pohledu na fotky bych se hned vrátila nebo vyrazila znovu na lyže. Bohužel tuto sezonu to asi nestihnu, protože mi čeká mnoho zařizování, jak v týdnu, tak i o víkendech, ale alespoň vymýšlím, kam budeme cestovat s mužem příště.


3 komentáře:

  1. Nikdy som nevedela lyžovať ... a ani som sa neučila ale keď vidím tvoje krásne zasnežené fotky ... je to čistá krása
    PS: zase som zažala písať tak budem rada ak občas znova zájdeš Ali
    http://alicaletko.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to bydlis kousek od Tater. :)
      Urcite se zajdu podivat k tobe.

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)