středa 4. března 2015

Traveling: Ski vacation in Pitztal



Letošní lyžařskou dovolenou jsem strávila v Rakousku v údolí Pitztal. Byl to týden plný lyžování, dobrého jídla, pití a odpočinku, ačkoliv téměř šest hodin lyžování každý den se projevilo večerní únavou.
Lyžovat se dá ve středisku Hochzeiger nebo přímo na ledovci, případně v jeho blízkosti ve středisku Riflsee. My jsme bydleli nedaleko Hochzeigeru, kde jsme lyžovali celou dobou a ledovec byl naplánován na poslední den, kam jsme se ale bohužel kvůli nemoci nevydali.
Do lyžařských středisek se dá pohodlně dostat skibusy, které jsou zdarma. Na Hochzeigeru se nachází i šestikilometrová sáňkařská dráha a v nedaleké vesnici je i aquapark, vyžití zde najdou tedy i nelyžaři. 
Takže tuto lokalitu mohu doporučit všem, jen menší nevýhodu shledávám v tom, že restaurace zavírají na naše poměry celkem brzo.
This year I spent ski vacation in Pitztal in Austria. It was a week full of skiing, good food and drinks and also realx thought I was really tired in the evening after almost six hours of skiing every day.
You can ski in ski centre Hochzeiger or directly on glacier, eventually in near ski centre Riflsee.
We had hotel near Hochzeiger, where we ski all the time and last day of vacation we planned to ski on glacier but because of the sickness we didn't went there.
It's possible to use ski buses to ski centres which are free of costs. There's also six kilometers long sledge trace at Hochzeiger and aquapark nar from the ski centre, so it's perfect place also for people who don't ski.
I can recommend this place but I see only one small disadvatage because the pubs and restaurants close quite early.

Tiroler Käsespetzlen
A couple of trahy photos :)
Mountain evening event
Flying Hirsch


6 komentářů:

  1. Kazdopadne to svedci tve pleti! Vypadas krasne! Moc ti to slusi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, diky moc! Posledni dobou s pleti velke problemy nemam a tady jsem byla docela oslehana od vetru.

      Vymazat
  2. Nádhera! Vemte mě příšte s sebou..

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím ;-) Já už mám letos asi odlyžováno...
    Zuzka

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)