čtvrtek 27. listopadu 2014

Daily make-up routine


Na denní líčení používám několik svých oblíbených produktů a většinu z nich neměním do té doby, pokud se neodhodlám vyzkoušet něco nového, nebo mi výrobky přestanou vyhovovat. Mezi stálice patří CC Cream Sephora, který je dvoubarevný a pro moji pleť je dostatečně hydratační, takže ráno pod něj používám pouze lehký krém. Prodává se pouze v jednom odstínu a je pravda, že pro velmi světlou pleť určitě vhodný není. Za to je ideální pro normální a smíšenou pleť. Krycí schopnost je slabší střední, ale zakryje i lehké kruhy pod očima, když se vklepe. Pro mě je ale dostačující, protože s mými pihami potřebuji pouze sjednotit pleť. 
Na doporučení Dashulky jsem si pořídila korektor od Chanelu a jsem s ním maximálně spokojená. Není problém s ním zakrýt menší nedostatky a kruhy pod očima (v týdnu spím cca 6 hodin denně, takže nějaké kruhy mám a ty zakryje v pohodě), pokud je tedy nemáte jako Ozzy Osbourne. :) Takže krycí schopnost je podle mě střední. Ačkoliv je jeho cena vyšší, tak za to podle mě stojí, protože mi vydrží celý den. Dříve jsem používala sadu korektorů od Catrice a čas od čas ji ještě použiju, ale Chanel se stal velmi rychle mým oblíbencem.



Stálicí mezi pudry je sypký od Dermacolu, který používám na T-zónu, abych se neleskla. Tvářenky jsem dříve vůbec nepoužívala, protože vzhledem k mému pihatému obličeji, nejsou podle mě ani příliš vidět. Nicméně, když jsem opálená, tak používám bronzer. Mám vyzkoušený ze Sephory č.1, který mi sedne. V období, kdy jsem bledule používám tvářenku v korálovém odstínu. Loni jsem si pořídila sadu od Benefitu a do jejich tvářenky Coralista jsem se zamilovala. Jen ten štětec, co k ní je, je celkem k ničemu, takže používám jiný. Na rozzáření používám hlavně na podzim a v zimě High beam od Benefitu, který byl součástí sady stejně jako Cha cha tint a lesk Coralista, které jsem používala v létě.


Na denní líčení očí používám bázi, stíny, řasenku a sadu na úpravu obočí. Černou linku používám většinou, když někam večer jdu, takže mi stačí obyčejná černá linka ve fixu od Essence.
Nejlepší báze, jaká podle mě na oči existuje, je ta v kelímku od Artdeca. Všechny stíny i sypké pigmenty mi sní vydržely určitě 12 hodin. Navíc vydrží neskutečně dlouho, kelímek mám cca na celý rok.
Z očních stínů jsem si oblíbila paletky a v létě jsem si pořídila vysněnou Naked a Naked Basics od Urban Decay. Teď vím, že až mi Naked dojde, tak si jí určitě pořídím znovu. Pigmentace i výdrž stínů je skvělá a dá se s ní vyzkoušet nespočet looků, navíc až stíny nepráší a až na jeden odstín neopadávají pod oči. Naked Basics používám většinou, když jsem na cestách nebo nespím doma. Stíny nanáším štětci ze Sephory, které už mám celkem dlouho a přemýšlím nad jejich obnovou. Výjimkou je blendící štětec, který mám od Elfu. Nicméně žádný ze štětců nepouští chlupy a všechny jsou jemné.


V čem moc neexperimentuji, to jsou řasenky a vždy jsem celkem dlouhou dobu věrná jedné nebo dvěma, které si kupuji dokola. Přes rok používám Diamante od Gabrielly Salvete, která řasy prodlouží zhustí, přičemž se neslepí a vydrží celý den bez toho, aniž by opadávala pod oči. Na základě recenze u Moory jsem si k ní pořídila ještě Volume Million Lashes Excess od L'oreal a z té jsem nadšená. Řasy neslepí, prodlouží je, zhustí a ke všemu natočí. Obě dvě řasenky mají umělé kartáčky, se kterými se dobře pracuje. Pokud vám tedy vyhovuje 2000 Calorie od MF, tak byste neměli mít problém s ani jednou řasenkou z výše uvedených. 
Na úpravu obočí jsem si pořídila obyčejnou sadu od Catrice, která mi vyhovuje a až mi dojde, tak si jí pravděpodobně pořídím znovu. Sada obsahuje dva odstíny, přičemž já používám pouze jeden, a to ten horní, protože spodní je příliš tmavý.
Používáte některý z výše uvedených výrobků?

9 komentářů:

  1. Používám ten bronzer a Naked 2. Asi jsem si měla pořídit tu původní. No uvidíme časem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla původně Naked 3, ale nakonec jsem zvolila jedničku a udělala jsem dobře. :)

      Vymazat
  2. Zaujal mne ten korektor, mrknu se po něm v Sephoře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mkni i do Marionnaudu, tam ho s akcí mívají levnější. ;)

      Vymazat
  3. z tvojich výrobkov používam ceruzku essence, to je základ môjho každodenného makeupu. A taktiež používam puder od Dermacolu, ale ten s čipkou. je perfektný! Inak s tými riasenkami to mám zase naopak, každu chvilu mám inu riasenku. Mám aj pár oblubených, ale proste rada skúšam novinky.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké produkty, líbí se mi ta paleta hnědých odstínů, něco podobného by se mi také líbilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po ní toužila už dlouho a člověk má mít sny, které si má plnit. :)

      Vymazat
  5. Ahoj, já jsem strašně moc spokojená s bází pod oční stíny od Sephory. Ale ten bronzer od Benefitu vypadá skvěle. ;)
    LadyKerstyn blog
    INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou bází zkušenosti nemám, ale mrknu se po ní. Díky za tip!

      Vymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)