neděle 7. dubna 2013

Creative Sunday

 
Neděli jsem strávila kreativně se sestrou, která mě přijela navštívit. Chtěla pomoct s vytvářením ozdoby do vlasů na ples a nakonec se toho vytvořilo daleko více.
I spent Sunday which was creative with my sister. She wanted to help with creation of  hair decoration for ball and finally it was created more things.

 
 
Udělat ozdobu bylo easy peasy, až na vteřinové lepidlo, které zkoušelo, co vydrží moje nervy. K pinetě jsme přilepily brož a mezi ni a pinetu se nalepily pírka. Našla jsem jednu starší brož a ozdobila jsem si jednu pinetku. 
It was easy to make the hair decoration except the glue which tried what patience. We sticked brooch to hair clip and between them sticked the feathers. I found one older brooch and decorated one hair clip.
 
 
Znovu jsem si udělala náhrdelník, protože ten předchozí se mi nelíbil. Zvolila jsem i jiné zdobení a tento se mi líbí a hodí se k více kouksům z mého šatníku. Přistehovala jsem k sobě lícem satén a z každé strany ještě vizelín, aby náhrdelník držel tvar. Na stroji jsem prošila delší strany a zapomoci tužky pak obrátila. Do kratších stran jsem vložila stužky a prošila na stroji. Přes mokrý kapesník jsem náhrdelník přežehlila (chce to dávat pozor, protože po žehlení už tvar nejde skoro upravit). Pak už zbývá jen dozdobit podle libosti.
I made again neckalce because I didn't like the last one. I chosed another decorating and I like this one and it's better to match with more pieces from my wardrobe. Pin face of sateen and from both sides of it pin canvas for preservation of necklace shape. Sew on sewing machine both long sides and with help of pencil turn to face side. Put ribbons into short sides and sew it. Iron the necklace over wet napkin. Now only decorate it how do you want.
 
 
Poslední, co jsem dnes vytvořila je oversized psaníčko. Vzhledem k tomu, že mi zbyla látka, ze které jsem si šila svoji první sukni (zde), tak jsem se rozhodla ušít si psaníčko. Opět jsem lícem k sobě přistehovala lícem k sobě látku, z každé strany vizelín a na něj ještě látku (tentokrát lícem ven). Prošila jsem tři strany na stroji a převrátila. Pak jsem přistehovala ještě zip a opět prošila. Nakonec jsem si psaníčko už jen dozdobila korálky (ohňovkami).
Jak se vám líbí?
Jen doufám, že vás DIY posty nenudí. :)
The last thing which I mnade today was oversized clutch. I had some rest of fabric from which I sewed my first skirt (here) and I decided to sew clutch. Pin face of fabric and from both sides of it pin canvas and then pin fabric again (face of fabric is outside). Sew three sides on sewing machine and turn it. Then pin the zip and again sew. Finally decorate it with beads.
How do you like it?
I hope you aren't bored from DIY. :)
 
 
 DIY clutch 
Yound Spirit heels
New look skirt
 

8 komentářů:

  1. Verunko ty máš šikovný ručičky! :) Ozdoba do vlasů je povedená, stejně tak psaníčko, ale co mne opravdu dostalo je náhrdelník! Ten je vážně kouzelný a určitě by se neztratil v žádné šperkovnici. Už se těším, až nám ho ukážeš v akci! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, moc děkuji za krásný komentář. Moc mi to potěšilo. :)

      Vymazat
  2. To psaníčko je primisimózní! A vůbec všechno...vidím, že jsi moc šikovná, to bys mohla zajít k nám domů, vložit mi zip do kalhot, zkrátit puntíkatou sukni a ušít ze super retro látky polštáře (na to všechno se totiž chystám já, ale nějak není čas, ani šicí stroj). Tleskám za šikovnost, vílo! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivi, děkuji za moc hezký komentář. Zip do kalhot bych se zatím neodvažovala. Typ ovlaky by šly - kdy se to mám zastavit? :)

      Vymazat
  3. Tak to je naprostá nádhera!!! Strašně se mi líbí ta ozdoba do vlasů a náhrdelník! Fakt se ti to povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Love it!

    xx

    http://unromanceconlamoda.blogspot.com/

    http://www.bloglovin.com/unromanceconlamoda

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)