sobota 8. října 2011

Czech wine and world wine


Ve čtvrtek jsem byla po delší době na degustaci vín. Nebyla to klasická degustace od jednoho vinařství, ale mix českých a zahraničních vín. Musím se přiznat, že zahraniční vína tolik neznám, ale například o Chateauneuf du Pape vím, že nezklame. :) Další důvod, proč "fandím" českým vínům je ten, že se dokaží vyrovnat i kvalitním zahraničním vínům. Proto nemám ani ráda, když slyším, že česká vína nejsou tak dobrá jako třeba francouzská nebo rakouská. Myslím, že se v každé zemi najdou vína dobrá i špatná. A jednu věc na závěr, ačkoliv pocházím z Plzně, kde máme největší pivovar v ČR a patří k vyhlášeným na světe, tak pivo moc nepiju, dávám přednost vínu. :) A jak jste na tom s vínem vy? Raději české, zahraniční nebo vůbec žádné?
On Thursday I took part wine degustation after longer time. It wasn't classical degustation from one winery but it was mix of czech and foreign wines. I have to say that I don't know the foreign wines so much but for example I know Chateauneuf du Pape is very good. :) The other reason why I'm fan of czech wines is that czech wines can taste like quality foreign wines. And for this reason I don't like when I hear czech wines aren't good as french or austrian wines. I think man can find good or bad wine in every country. And one thing at the end, in spite of I come from Pilsen, where we've got the biggest brewery in Czech republic and it's very faous in the world, I don't drink beer so much, I prefer wine. :) And what is your opinion about wines? Do you prefer czech, foreign or no wine?


skirt: Amisu
t-shirt: Orsay
tights: F&F
heels: Young Spirit
purse: Guess
gifted magnetic necklace and bracelet
 

11 komentářů:

  1. asi by si ma moc nepochválila keby si vedela že ja pijem biele víno zmiešané s kolou ...he he

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti to sluší..! :) akorát teďka v tomhle počasí koukat na trička v krátkým rukávu je znepokojující, vzhledem k venkovní teplotě :D a co se alkoholu týče, nepiju nic.. ale pivo přežiju, což se o vínu říci nedá.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem barbar, většinou jsem si vždycky dávala stříček nebo červené s colou, takže rozhodně nejsem labužník, ale jinak nemám ráda sladká vína,ale spíše sušší. jinak ti to sluší, pěkná černobílá klasika :)!

    OdpovědětVymazat
  4. Rozhodně česká nedám dopustit na rulandské šedé a na veltlín. Skvělá kabelka mimochodem ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za komentáře. Já neodsuzuji lidi za to s čím pijí víno. Ale je hřích míchat s něčím opravdu kvalitní víno. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Striking The Huge Notes Using Home Songs Receiver

    My weblog; collocation

    OdpovědětVymazat
  7. Panasonic Dmr-bw850 Tv set Blu-ray Recorder : One
    Using the Lot

    my homepage ... video convert to mp3

    OdpovědětVymazat
  8. Uncover the Best Cellular telephone Deals With One House

    Feel free to surf to my web page optoma hd33

    OdpovědětVymazat
  9. Excellent Color Combos With Eggplant Magenta

    My webpage; vulgar

    OdpovědětVymazat
  10. High-tech Lcd Keeps track of For Tranquilizing Eyes

    Also visit my page: casinoeuro

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)