čtvrtek 20. října 2016

Travelling: What to visit in Düsseldorf


V předchozím článku z rubriky cestování jsem psala, že v Düsseldorfu si každý podle mého názoru najde to své a podle mě je toho dost, co vidět.
První věc, co určitě nevynechejte je prohlídka starého města a kdy už jím projdete, tak to vezměte rovnou na promenádu u Rýna projděte se podél něho a pokud toužíte po romantice, tak si procházku udělejte při západu slunce. Pohled na most, Rheinturm a čtvrť Medienhafen je za soumraku podle úžasný. Když už půjdete podél řeky, tak to vezměte ronou do Medienhafenu, kde najdete tři známé půlkulaté domy a samozřejmě další stavby, které jsou také z fotek známé. Osobně mi toto místo připadá cool a na procházku a nebo jen tak na drink nebo kávu ideální. Obecně jsem ráda u vody a procházky po promenádách vyhledávám a po delší procházce přijde vhod někde chvilku posedět a pak zase pokračovat objevování krás.A jak jsem již zmiňovala v předchozím článku, tak si nenechte ujít Kö, která patří také mezi pěkná místa.
Pokud chcete mít Düsseldorf na dlani, tak vyjeďte výtahem nahoru na Rheinturm (plná cena je asi 9 Eur). Doporučuji prohlídku jak ve dne, tak i v noci a stačí být jen v panoramatické kavárně nebo si raději vyšlápněte o patro výš do restaurace, odkud uvidíte město z výšky 172 metrů. Pokud trpíte závratěmi, tak to asi bude trochu složitější, protože sklo sahá až na podlahu a když jsem koukala pod sebe, tak se mi občas trochu zatočila hlava, ale výhled za to rozhodně stojí. 
Příznivci muzeí a různých výstav si přijdou také na své a navíc do mnoho z nich je vstup zdarma. Ve Filmmuseum Landeshaupstadt Düsseldorf ožívají rekvizity, kostýmy a další věci ze známých filmů. Pokud se chcete dozvědět něco ze života Goetheho případně rodáka z Düsseldorfu Heinricha Heineho, tak navštivte právě muzea věnovány jim, každý má své. V muzeu Kunstpalast pak najdete obrazy od známých jmen jako je Miró, Dalí, Caravaggio, El Greco aj., dále pak sochy a muzeum skla. Další známé muzeum je Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen a zajímavá jsou určite i místa jako KIT (Kunst in Tunnel aneb Umění v tunelu), Kunsthalle Düsseldorf a pokud chcete spojit muzeum s návštěvou zámku, tak nevynechejte zámek a zahrady Benrath. Bohužel já žádné muzeum nestihla. Pojala jsem to jako odpočinkový výlet, takže o důvod víc, proč se vrátit.
In last post about travelling I wrote that everyone find something in Düsseldorf in my opinion and there is a lot of to see.
The first thing is visit of Old City, if you passed it, then continue to the rivere and walk among it on Reinuferpromenade and i you want have a romantic walk, then make it during sunset. In my opinion the view to the bridge, Rheinturm and the Medienhafen district is amazing. When you walk by the river, then continue to Medienhafen because this place has its own special atmosphere and I think it's cool, just walk around or sit a take a drink or coffee. Actually I like to walk by the river or the sea and then sit and have a break and continue to explore another places. And like I mentioned in previous travelling post visit also Kö which is also a nice place.
If you want to see whole city, then visit Rheinturm and go up with a lift to see a city from panoramatic café. The glass is situated to the ground, so it hasn't be a pleasant for everyone but I think this is must place to visit. 
If you like the museum and osme exhibitions then this place is made for you. You find classic museums like Kunstpalast whre you can find work from Miró, Dalí, Carravagio, El Greco etc., also sculptures and museum of glass, then museums german writers Goethe and Heinrich Heine who was born in Düsseldorf. Many museums and exhibitions are for free like KIT (Kunst in Tunnel - Art in Tunnel), Kunsthalle Düsseldorf and if you want to see different kind of musem, then visit movie museum Filmmuseum Landeshauptstadt Düsseldorf or visit chateau and its garden Benrath. Unfortunately I didn't visit any museum or exhibition because I took it like a relaxed trip, so I have one more reason why to come back.


2 komentáře:

  1. Hallo allerseits, ich habe Kommentare von Personen gesehen, die bereits einen Kredit von (Nelson Wealth Loan Company) erhalten haben, und dann habe ich mich entschlossen, nach ihren Empfehlungen zu fragen, die ich auf meinem persönlichen Bankkonto für insgesamt 20.000 € bestätigt habe. Ich habe vor Stunden angefragt. Dies sind wirklich großartige Neuigkeiten und raten jedem, der ein echtes Darlehen benötigt, um sich per E-Mail zu bewerben (nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com). Ich bin froh, dass ich den Kredit bekommen kann, den ich beantragt habe. Bitte teile deine Hilfe mit Freunden.

    OdpovědětVymazat
  2. V Duseldorfu jsem byla dva roky zpět, když jsem si s kamarádkou naordinovala dovolenou. :D Doma zůstal manžel, protože nám instalovali tepelné čerpadlo. Konkrétně se jednalo o typ vzduch-voda... Ale to by vám řekl manžel, jaké mají tepelná čerpadla vzduch-voda konkrétní výhody. Pro mě to byla španělská vesnice ale díky ní jsem si užila super dovču v Německu. :D

    OdpovědětVymazat

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)