neděle 18. května 2014

Lindex Fall 2014

 
 
Ve čtvrtek jsem byla omrknout v showroomu Lindexu novou kolekci na podzim 2014 a tímto moc děkuji Janě za pozvání. Bylo opět fajn potkat známé tváře, ochutnat mňamky, které pro nás byly nachystány a samozřejmě s předstihem vidět kolekci pro nadcházející podzim. :)´
Mě nejvíce oslovila opět kolekce Holly&Whyte a z ní zejména proužkovaná pláštěnka, která mi přijde do deště parádní a dále pak měkké kardigany. Za zmínku stojí i spodní prádlo a díky bravolution by si měla vybrat správnou podprsenku každá žena. Mně ze spodního prádla zaujala šedá krajková podprsenka s kamínky a pak zlatá balconette s černou krajkou, která ale bohužel na fotce není.


 
 
Jako nejdůležitější celkové směry v této podzimní kolekci Lindex zmiňuje Nina Starck (vedoucí
oddělení designu ve společnosti Lindex) tyto tři: měkkost, smyslnost a ležérní luxus. Kromě nich však také zmiňuje následující fenomény, na které se bude móda společnosti Lindex zaměřovat v této podzimní sezóně: maximalizace, materiály, sety, klínky, textové a číselné potisky, šedá a popelavě bílá.
Měkkost – vše, co je měkké, něžné a nenucené se špetkou uvolněnosti. Tyto vlastnosti jsou skutečnou esencí módy pro tuto sezónu. Vše je hladké, teplé, pohodlné a příjemné.
Smyslnost – inspirací této podzimní módy je kombinace mužského aspektu a opravdové ženskosti. Ženy si z mužského šatníku půjčí oblečení, jako jsou jednoduché, elegantní kalhoty. Ty se snoubí s něčím ultraženským, jako je krajkový živůtek, který přináší skutečnou smyslnost.
Ležérní luxus – móda se vydává nenucenou, ležérnější cestou a zohledňuje pohodlí těch, kdo ji budou nosit. Tuto uvolněnou módu pro volné chvíle, která se vyznačuje detaily, jako je zdobení či kovově lesklé potisky, charakterizuje ležérní luxus a objem.
Materiály – vše, čeho se můžete dotknout. Oděvy jsou velmi měkké, občas trošku huňaté. Prostě spousta kožešiny, a to nejen na kabátech, ale i v detailech. Se vším měkoučkým kontrastují materiály, jež jsou tvrdší a drsnější.
Sety – letos na podzim se budeme oblékat do šatů ve sladěných setech a soupravách. Sukně s ladícím topem je stylová a příjemně neformální. Sety rovněž dají vyniknout klínkům vyvedeným v kontrastních barvách nebo materiálech, které oblečení propůjčí moderní a vzrušující vzhled.
Písmena a číslice - jsou využity v potiscích inspirovaných hiphopovou kulturou a módou ulice. Formálnějšímu oblečení dodají trochu nevázeného šmrncu.
Šedá a popelavě bílá – tyto barvy patří mezi ty nejdůležitější pro letošní podzim, a budou ještě zajímavější v monochromatickém provedení, jako pouze šedé či popelavě bílé oblečení bez jakýchkoli akcentů.
Jak se vám kolekce líbí? Vybrali byste si něco?
 
skvělá pláštěnka z kolekce Holly&Whyte
má a Jany ruka s hashtagem Lindexu :)
nakonec má oblíbená kolekce Holly&Whyte
 

1 komentář:

Your amazing comments, if you like my blog, follow me. :)